معرفی دستگاه اسکناس شمار
مقالات

معرفی دستگاه اسکناس شمار

معرفی دستگاه اسکناس شمار و کاربردهای آن

با افزایش خرید و فروش و استفاده از اسکناس ها، دستگاه هایی به نام اسکناس شمار ابداع شده که جایگزین روش شمارش قدیمی شده است. اولین دستگاه پول شمار در سال ۱۹۵۸ توسط چی تیان سی ( Zhi Tian Sie ) اختراع شد. او یک بانکدار بود که این اختراع تا مدتی در خانه اش بدون استفاده مانده بود تا اینکه در سال ۱۹۸۰ در بریتانیا برای اولین بار معرفی و مورد استفاده قرار گرفت.

امروزه که سروکار مردم با صرافی ها، بانکها، فروشگاه ها و مراکز خرید زیاد است و مقدار زیادی پول بین آنها جا به جا میشود دستگاه های پول شمار به میان آمده و کار شمارش پول را انجام میدهند. این دستگاه ها به صرفه جویی در وقت کارمندان کمک میکند و راحت تر میتوانند به مشتریان رسیدگی کنند. همچنین جایگزینی شمارش پول با این دستگاه نسبت به روش های قدیمی و دستی مطمئن تر بوده و خطاهای حاصل از شمارش اشتباه پیش نمیاید.

دستگاه های پول شمار پیشرفت های زیادی نسبت به دستگاه های قدیمی تر کرده اند. در دستگاه های جدیدتر امکان تشخیص اسکناس ها و ارزهای تقلبی نیز وجود دارد که از مزیت های این دستگاه ها بشمار میرود و این کار را به کمک اشعه فرابنفش (UV) انجام میدهد.

در این دستگاه ها امکان تعیین شروع شمارش به صورت اتوماتیک یا دستی نیز وجود دارد. در روش اتوماتیک اینگونه است که دستگاه پس از قرار دادن پول به صورت خودکار شروع به شمار میکند و در مدل دستی منتظر صدور دستور از طرف کاربر میباشد. در این دستگاه ها این امکان وجود دارد که عدد مورد نظر را وارد کرده تا به همان مقدار پول را بشمرد و جدا کند. برخی از دستگاه های پول شمار دارای نمایشگر دوم برای مشتری هستند تا مشتری بتواند اطلاعات روی مانیتور را ببیند. همچنین این قابلیت وجود دارد که اسکناس های شمرده شده را باهم جمع کند و نتیجه را روی صفحه نمایش دیجیتالی نشان دهد. ظرفیت ورودی ، سرعت شمارش و وزن و ابعاد در این دستگاه ها متفاوت است که باتوجه به نوع استفاده میتوان انها را انتخاب کرد.

اسکناس شمارها در دو مدل رومیزی و ایستاده وجود دارند. پول شمارهای ایستاده نسبت به رومیزی گران تر است و استقامت بیشتری نیز دارد.

کاربرد مدل های ایستاده معمولا در بانک ها و ادارات دولتی است. برای جلوگیری از خراب شدن تسمه های مدل ایستاه آن را به گونه ای طراحی کرده اند که درگاه آن پس از شمارش به طور خودکار بسته میشود و از ورود گرد و خاک جلوگیری میکند. همچنین این دستگاه به گونه ای طراحی شده که موقع شمارش، هوا بین پول ها ردو بدل میشود و از چسبیدن انها به هم جلوگیری میکند.

دستگاه پول شمار رومیزی دارای دو مدل غلطکی و تسمه ای است و نسبت به مدل ایستاده دارای ابعاد کوچکتری است. مدل غلطکی به دلیل داشتن کیفیت بالاتر بیشتر مورد استقبال قرار میگیرد.

از دیگر امکانات اسکناس شمارها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نمایش پیغامهای خطا
  • دارای کلید آزادکننده
  • دارای دکمه برنامه ریزی
  • دارای دقت کافی برای شمارش پول های کهنه و مرمت شده
  • امکان شمارش یورو و دلار با دکمه (MG1و MG2)

 

از دیگر ویژگی های این دستگاه وجود مکانیزم پاکسازی اسکناس است. باتوجه به اینکه ممکن است باکتری های ناشی از آلودگی دستها بر روی پول ها بماند، این سیستم باعث پاکسازی آن ها شده تا از انتقال میکروبها جلوگیری شود.

نکته قابل توجه در جهت حفظ و نگهداری از دستگاه اسکناس شمار توجه به سرویس و نظافت ماهانه آن است. مهمترین بخش آن که باید با داشتن دقت و تخصص کافی تمیز شود سنسورهای دستگاه است.

 

هنگام انتخاب دستگاه پول شمار باید به نکاتی توجه شود که به برخی از آنها اشاره میکنیم:

  • انتخاب دستگاهی با سرعت مناسب برای انجام سریع کارها
  • توجه به میزان ظرفیت ورودی دستگاه
  • وجود امکان تشخیص جعلی بودن اسکناس ها و تشخیص پول های بهم چسبیده
  • توجه به سایز و ابعاد دستگاه متناسب با فضای درنظر گرفته شده
  • وجود نمایشگر دوم برای مشتری
  • انتخاب دستگاهی که صدای آزاردهنده ای نداشته باشد

 

پست های مرتبط

دیدگاه خود را بنویسید